Vuoden sisustustrendit

      Kommentit pois päältä artikkelissa Vuoden sisustustrendit

Vuosi ja vuosikymmen 2020 on käynnissä, joten on aika tarkastella uusia sisustustrendejä. Uusi vuosi tarkoittaa, että jouluruokien kaloreiden polttamisen lisäksi on täydellinen aika uudistaa myös kotiasi. Jos mietit vielä kuumeisesti, mitä haluat tehdä kotisi sisustukselle uuden vuosikymmenen alussa, tässä artikkelissa käydään läpi muutamia todennäköisimmistä trendeistä vuodelle 2020.

Värit ja kuviot

Neutraalit värit ovat taas kerran nosteessa vuonna 2020. Mitä tästä voi sanoa, neutraalit värit ovat klassisia ja rauhallisia sävyjä, ja mikä tärkeintä, ne eivät tunnu rauhattomilta. Jos sinusta tuntuu, että neutraalit sävyt ovat turhaan suosiossa, koska ne ovat mielestäsi liian tylsiä, olet väärässä monestakin eri syystä. Neutraalit sävyt ovat valkoista viileällä tai lämpimällä sävyllä. Lähinnä tarkastelemme harmaan ja beigen eri sävyjä.

Neutraalit värit
Neutraalit värit

Vuonna 2020 näemme luultavasti lämpimien neutraalien sävyjen sisäänmarssin takaisin sisustukseen, kun taas viileät neutraalin sävyt jäävät taka-alalle. Äläkä aliarvioi myöskään neutraalin sisustuksen voimaa. Se on loistava valinta seinustoille, mutta sopii oivallisesti myös huonekaluihin – niin sohviin kuin vuodevaatteisiinkin.

Sametti ei välttämättä ole jokaisen suosikki, mutta siitä on tulossa kuuma trendi vuoden 2020 sisustamisessa. Sametti on täydellinen sekoitus luksusta ja mukavuutta. Kun ihmiset ajattelevat samettia, he miettivät usein vanhoja punaista samettia olevia verhoiluja. Tänä vuonna ja tulevina vuosina sisustusfirmat sukeltavat syvälle sametin maailmaan erityisesti sohvien osalta. Ja värivalikoima on laajempi kuin koskaan aiemmin. Samettia on tarjolla eloisissa sinisen sävyissä, pinkkinä, poltettuna oranssina ja ruskeanharmaana. Mahdollisuudet samettihuonekalujen maailmassa ovat rajattomat vuonna 2020.

Mustaa ja valkoista väriä sekä geometrisia kuvioita

Musta ja valkoinen sijaitsevat värispektrin ääripäissä, värien välillä ei kirjaimellisesti voi olla enempää kontrastia, mutta vaalean ja tumman törmääminen yhteen on kuin lahja sisustusjumalilta. Tämän jin- ja jang -trendin voi ottaa käyttöön kodin sisustuksessa miljoonalla eri tavalla. Mustat tuolit ja sohvat, niiden päällä valkoisia sisustustyynyjä, kalanruotokuvioita, mustaa ja valkoista marmoria – monet tekstiilit ja kuviovaihtoehdot yhdistävät nämä kaksi väriä kauniisti. Vuonna 2020 sisustussuunnittelijat voivat hyödyntää mustan ja valkoisen värin käyttämisen trendin tarjoamia loputtomia mahdollisuuksia.

Geometriset kuviot ovat olleet nouseva trendi jo vuosien ajan, jopa siinä määrin, että geometrisia kuvioita löytyy kaikesta ja kaikkialta. Ainoa ongelma geometristen kuvioiden suosiossa on se, että sitä löytyy nykyisin kaikesta, kupeista, muistivihoista, tapeteista, sohvista, liinavaatteista, taiteesta, lattioista, lampuista ja muusta sisustuksesta. Geometrisillä kuvioilla on helppo mennä yli, mutta niiden on turha odottaa silti häviävän minnekään lähiaikoina. Sen vuoksi vuodessa 2020 on kyse geometrisestä tasapainosta.

Voit yhä luoda korostuksia rohkeilla ja elävillä geometrisillä kuvioilla. Pidättäydy klassisemmissa tai nykyaikaisissa kuvioissa tuoleissa ja kankaissa. Valitse kotoasi alue, jossa haluat geometrisen kuvion tekevän rohkean korostuksen. Voit esimerkiksi valita kylpyhuoneeseen geometriset lattialaatat tai seinälle ohutlinjaisen geometrisen tapetin, jossa on rauhallinen kuviointi.

Mustaa ja valkoista väriä
Mustaa ja valkoista väriä

Pylvässängyissä on jotain kuninkaallista, loisteliasta ja rauhoittavaa. Monet vuoden 2020 trendeistä ovat uusintoja menneisyydestä, ja tämä pätee myös pylvässänkyjen ja päätypylväiden kohdalla. Yksi pylvässänkyjen mahtavista puolista on, että ne voivat luoda rauhallisen ympäristön huoneeseen. Sängystä tulee tyylikkyyden ja mukavuuden keidas. Pylvässängyt sopivat loistavasti mihin tahansa makuuhuoneeseen, mutta kannattaa harkita sängyn kokoa ja kehikkoa, ettei siitä tule liian raskaan tai kulmikkaan näköinen. Päätypylväiden lisäksi voit valita kerroksellisia kankaita tai kevyen hengittävän kankaan, jotka tekevät silti tavallisesta sängystä ylellisen nukkumiselämyksen.

Sisustuksessa yhdistetään luonnon elementtejä

Biofilia on uusi trendi, joka yhdistää ihmisten luoman tyylin ja luonnon elementit tavalla, joka ei tunnu tuotetulta. Viime vuosina yhteiskunnassamme on ollut esillä ilmastonmuutos ja kestävä kehitys. Sisustussuunnittelufirmat ovat vastanneet tähän kutsuun. Kierrätettyä puuta voidaan käyttää tuoleihin, pöytiin ja lattioihin, ja kasvit voivat kuulua osaltaan kodin orgaaniseen estetiikkaan tarjoten puhtaan ja ympäristöystävällisen kodin.

Korkean teknologian kodit olivat esillä viime vuosina, mutta vuonna 2020 palataan takaisin luonnon pariin. Kylpyhuoneista ja makuuhuoneista tulee eteerisiä tiloja, joissa käytetään luonnonläheisiä elementtejä, kuten metallia, puuta ja kiveä. Olohuoneissa yhdistyvät teknologia ja luonto. Voit istua sohvalla pelaamassa läppärilläsi FunnyGames tai PokerStarsilla huonekasvien keskellä, samalla kun kuuntelet rentouttavaa veden solinaa graniitista valmistetusta suihkulähteestä. Keittiön ikkunalaudalla kasvaa basilikaa ja muita yrttejä, joihin sopivan reseptin löydät älyjääkaapin sisältötietojen perusteella.

Kukkakuvioiset kankaat ja tapetit ovat taas yksi menneisyyden muistosta nykyaikaiseksi trendiksi pinnistävä tuote vuonna 2020. Kukkakuvioita on ollut olemassa pitkän aikaan, mutta vuoden 2020 kukkakuvioiset sisustustrendit eroavat suuresti vanhoista pinkeistä tapeteista ja huonekaluista, joita saatat muistaa nähneesi isovanhempiesi luona. Kukkakuosi ei edusta myöskään pelkkää Marimekon unikkokuosia vuonna 2020, vaan valinnanvaraa ja sävyjä löytyy jokaisen makuun.

Perinteisesti kukkakuviot toimivat hyvin tapetissa. Tämän päivän tapettitrendit käyttävät erikokoisia kukkakuvioita ja erilaisia värikuvioita. Kirkkaat värit kuten keltainen sekä suuren kontrastin värit saavat seinät heräämään henkiin kauniilla tavalla. Sama pätee myös nykyään, mutta vuonna 2020 kukkakuviot ovat abstraktin tyylikkäitä tulkintoja näistä sisustussuunnittelun klassikoista.

Kukkakuviot
Kukkakuviot

Minimalismista maksimalismiin

Minimalismi on historiaa ja maksimalismi on nykypäivää. Kun minimalismissa keskitytään yksinkertaistamaan asioita ja tekemään kaikesta helppoa ja suoraviivaista, maksimalismi edustaa täysin vastakkaista suuntaa. Maksimalismissa ylistetään suuruutta. On sanomattakin selvää, että sisustussuunnittelijat tulevat nauttimaan tästä trendistä.

Suuret, rohkeat ja kirkkaan värit sekä kuviot, pramea sisustus ja abstraktit maalaukset. Se on välittämistä ilman varsinaista välittämistä. Tätä tyyliä täytyy tietenkin pystyä myös hieman hillitsemään, sillä rohkeasta ja eloisasta on helppo siirtyä vahingossa kiireiseen ja sotkuiseen tyyliin. Tästä huolimatta olemme siirtyneet ”vähemmän on enemmän” -ajattelusta ”enemmän on enemmän” -suuntaukseen.