Pienillä Kikoilla Ihmeitä Asunnon Yleisilmeelle osa 2

      Kommentit pois päältä artikkelissa Pienillä Kikoilla Ihmeitä Asunnon Yleisilmeelle osa 2

Edellisessä osiossa käsittelimme kodin kankaita ja niiden pieniä tee se itse-kikkoja. Tässä osiossa keskitymme enemmän itse pintoihin ja siihen, miten kodin pintoja voidaan pitää puhtaana helpommin.

Pienillä Kikoilla Ihmeitä Asunnon Yleisilmeelle osa 2

Pienillä Kikoilla Ihmeitä Asunnon Yleisilmeelle osa 2

Pölyiset pinnat

Nykyään siivousvälineet ja aineet ovat kehittyneet paljon ja markkinoilta löytyy jokaiselle pinnalle omat pesuaineensa. Takuuvarma kiillotuskikka on kuitenkin perinteinen viinietikka liuos. Sillä lähtee lika kuin lika ja laimennettuna oikeaan suhteeseen sitruunalla terästettynä sillä saadaan kodin pinnat erittäin kiiltäviksi. Loppukiillotus mikrokuituliinalla on myös hyvä idea. Kaikki pinnat, jotka on mahdollista käsitellä, kannattaa käsitellä antistaattisella pölynsuojalla. Kyseistä tuotetta voidaan käyttää siis useimmille kodin pinnoille ja jopa elektroniikalle. Peileille ja näytöille sekä ikkunoille voi käyttää omaa kirkastavaa suihkettansa. Näin pölyjen pyyhkimisen tarve vähenee ja pinnat kiiltävät puhtautta pidempään! Käsittelyä voidaan tehdä myös vaatteille samalla aineella. Lattiapintaa ei kuitenkaan kannata käsitellä, sillä lattiasta tulee muuten liukas. Ikkunat sekä peilit saavat kauniin kiillon myös vanhan kansan kikalla, jossa rypistetyllä sanomalehdellä hinkataan peilin tai ikkunan pintaa.

Pölyn lisäksi koita välttää johtojen näkymistä sekä kaikkea pientä tavaraa ja tilpehööriä pinnoilla, tämä tekee jo suurelta osin koko yleisilmeen sotkuiseksi ja pintojen puhtaana pito vaikeutuu. Mitä enemmän otat tavaksi aina laittaa pienet tavarat takaisin paikalleen ja piiloon kaappiin tai esimerkiksi lokeroon, sen mukavammalta siisti koti näyttää kun sitä ei tarvitse olla koko ajan siivoamassa vaan tavarat pysyvät omilla paikoillaan.

Lattiat

Imurointi on harvan ihmisen lempipuuhaa, mutta valitettavasti sitäkin on tehtävä. Säännöllinen mikrokuituliinaisella mopilla tehty perussiistiminen kuitenkin antaa hieman lisäaikaa seuraavaan imurointiin. Kun moppi säilytetään jossakin käden ulottuvissa ja esimerkiksi keittiöön hankitaan pieni käsikäyttöinen imuri, voi murut ja muut pienet roskat siivota heti kättelyssä pois. Mopin vieressä on hyvä säilyttää mietoa viinietikka liuosta tai muuta mietoa lattianpesuainetta suihkupullossa. Kun lattiassa on tahra tai halutaan kirkastaa yleisilmettä nopeasti, voit suihkia lattialle liuosta ja mopata se perässä tai kastella hieman moppia itsessään jos lattiapinta on sellainen, ettei sen ole hyvä kastua.

Pikku tavarat

Hanki säilytyslokerikkoja, koreja, astioita, purkkeja ja purnukoita. Älä säilytä kynsisaksiasi olohuoneen pöydällä vaan laita pöydän alle kori, missä voit tätä pientä tavaraa säilyttää. Älä pidä avaimiasi eteisen pöydällä vaan sijoita siihen purnukka, jossa avainten lisäksi koiran ulkoilutushihna ja pikku raha kaupasta pysyy hyvin tallessa mutta silti piilossa silmiltäsi. Keittiössä olevat jokapäiväiset mausteet ja esimerkiksi oliiviöljy on mahdollista purkittaa enemmän sisustukseen sopivaan pulloon ja astianpesuainekin voi saada ihan uuden paikan paalupaikaltansa tiskialtaan päästä silloin kun panostat hieman siihen, minkälaisessa astiassa sitä säilytät. Tiskiharja on mahdollista roikuttaa tiskikaapin sisäpuolella ja jääkaapin magneetit on mahdollista hankkia pikkurahalla sopimaan omaan tyyliisi. Isoimpia sisustuksen ongelmia on tämä pikku tavaran määrä asunnoissamme. Kun turhasta tavarasta pääsee eroon, ei sitä myöskään kerry joka nurkkaan ja pöydälle. Asioita ja esineitä mitä et kerta kaikkiaan tarvitse on turha pitää. Joku toinen esimerkiksi Facebookin kaupunkikohtaisessa roskalava yhteisössä voi olla juuri tuon sinulle turhakkeen tarpeessa ja siksi kierrättäminen kannattaa. Säästä siis itsesi isolta vaivalta ja luovu turhasta tavarasta. Siitä kiittää lompakkosi, kotisi ja mielesi. Siivoaminen vähenee kun tavaraa ei ole niin paljon ja myös yleensä turhakkeista eroon pääsy myös rauhoittaa mieltä ja varsinkin annettaessa tavara tarvitsevalle siitä saa vielä kaupan päälle erittäin hyvän mielenkin.