Muuttopakkaamisen Abc

      Kommentit pois päältä artikkelissa Muuttopakkaamisen Abc

Joskus kiireinen elämänrytmi ja kaiken keskellä tuleva äkkinäinen muutto tuntuu mahdottomalta tehtävältä, siksi muuttamisen suunnitteluun ja pakkaamiseen käytetty aika säästää aikaa itse muutolta ja siksi on olennaista saada pakkaaminen sujumaan tehokkaasti! Jätesäkkipakkaaminen ei kannata, sillä tavaroiden uudelleen järjestelyn on vaikeaa, aikaa vievää ja turhauttavaa ja useinkaan rikkoutumisilta ei vältytä. Tehokas pakkaaminen auttaa muuttajaa niin itse muuttopäivänä, säästää tilaa ja selkeyttää sekä suojelee tavaroita ja esineitä. Muutamalla pienellä kikalla saadaan kaikki irti nopeasta muutosta.

Muuttopakkaamisen Abc

Muuttopakkaamisen Abc

Hanki kunnolliset muuttolaatikot

Kunnolliset, kevyet ja pinottavat muuttolaatikot pitävät tavarat järjestyksessä. Kovaa muovia olevat laatikostot ovat kiireisen muuttajan pelastus. Laatikoita on helppo kantaa, pinota ja täyttää sekä purkaa. Opiskelijamuutot.fi vuokraa muuttolaatikoita ja toimittaa ne kotiovellesi. Sivusto muistuttaa, että hyvä määrä muuttolaatikoita on noin yhtä neliömetriä varten yksi laatikko, jos pikkutavaraa on kuitenkin reilusti kannattaa laatikoita ottaa ylimääräisiä. Muistathan myös jättää pakkaamatta laatikoita liian täyteen, jolloin niiden pinoaminen on vielä mahdollista. Kantokärryillä muutto sujuu helpommin ja sellaisia voidaan vuokrata myös. Säästä selkääsi ja ota kärryt avuksesi tai vuokraa muuttoapu kotitalousvähennyksenä ammattilaiselta. Kun pakkaat särkyvää materiaalia, pakkaa kaikki särkyvä huolellisesti sanomalehteen, jota löytyy vaikkapa taloyhtiöiden lehtikeräyspisteistä. Merkitse ne laatikot, jotka sisältävät lasitavaraa tai muuta särkyvää selkeästi, jotta muuttopäivänä ei tarvitse arvuutella mitkä laatikoista vaativat extra huomiota.

Muuttopäivä

Jos muuttoapulaisia ei löydy muualta on apua mahdollista kysyä vaikkapa sosiaalisen median palveluista, joissa koululaiset ja työtä vailla olevat etsivät hanttihommia hoidettavakseen muutamaa kymppiä vastaan. Pehmeät petivaatteet, kodin tekstiilit ja vaatteet voi pakata muovipusseihin tai jätesäkkeihin. A ja o on kuitenkin merkitä jokainen laatikko ja pakattu pussi, että osaat alkaa purkamaan muuttokuormaa järjestyksessä ja myös kantaa tavarat valmiiksi oikeaan osoitteeseen eli oikeaan huoneeseen. Kun merkitse huoneen, esim. keittiö, olohuone, makuuhuone merkinnät laatikoihin voi muuttopäivänä laatikot löytää oikeaan osoitteeseen jo heti ja uudelleen järjestelyä ei tarvita. Samoin huonekalujen merkitseminen auttaa muuttajaa sijoittamaan huonekalut heti oikeaan paikkaansa. Merkitse myös sijainnin lisäksi muuttolaatikon sisältö ylös, jotta voit purkaa esimerkiksi vaatteita sisältävän laatikon suoraan vaatekaappiin ja kesällä talvivaatteita sisältävän laatikon vaikkapa suoraan säilytystiloihin ja pois jaloista. Mieti myös mitä oikeasti tarvitset ja mitä et jo ennen muuttoa ja myy ylimääräiset tavarat pois kerryttäen samalla muuttobudjettia ja antaen tavaralle uuden elämän. Kierrätyskeskukset ottavat myös mielellään vanhaa tavaraa vastaan, joista se päätyy sitä tarvitsevalle eteenpäin helposti ja vaivattomasti.

Muista pakkaamisessa jättää muuttopäivänä tarvitsemasi työkalut ja tavarat pakkaamatta esimerkiksi perus siivousvälineet, muutama kynä, teippi, sanomalehteä, pohjallisia huonekaluille ja paperia muistiinpanoille tai lopun tavaran merkintöjä varten. Mikään ei ole turhauttavampaa kuin huomata, että se laatikko, joka sisältää kaikki siivousvälineet on viety uuteen osoitteeseen juuri ensimmäisenä ja joudut jopa ehkä aivan erikseen lähteä sitä etsimään vanhan asunnon loppusiivoukseen tai se, että ikkunan avaaja on muuttopakkaamisen lomassa päätynyt johonkin laatikoistasi ja joudut etsimään sitä kuin neulaa heinäsuovasta iltamyöhään, jotta pääset pesemään ikkunasi. Tee siis ajoissa lista kaikesta siitä tarvikkeesta ja esineestä mitä muuttopäivänä voit tarvita myös vara-vaatteista ja ensiaputarvikkeista lähtien. Myös seuraavan päivän tarvikkeet, varusteet, avaimet ja hygieniatuotteet kuten hammasharja löytyvät kätevästi kaikki vaikkapa yhdestä matkalaukusta. Pakkaa siis yksittäinen laukku itsellesi kuin viikonloppu matkalle, josta löytyvät perustarpeet jottei tarvitse stressata siitä, ehtiikö kaiken hoitamaan yhdessä päivässä.