Kuinka Vaihtaa Sisustusta Pienellä Budjetilla Osa 3

      Kommentit pois päältä artikkelissa Kuinka Vaihtaa Sisustusta Pienellä Budjetilla Osa 3

Toisessa osiossa olemme käsitelleet värjäystä ja kankaita sekä tekstiilejä.
Olemme myöskin puhuneet siitä, että väripaletin, tavaroiden jaottelun ja järjestämisen luokkiin jälkeen on aika tehdä ja muokata isommat huonekalut ja koko asunnon tai sisustettavan tilan yleisilme sopivaksi ennen kuin lähdetään tarkastelemaan pieniä asioita tai esineitä ja yksityiskohtia. Suuret linjat ja värit ja huonekalut on saatava kuntoon, ennen muuta sisustusta. Jos tässä epäonnistutaan, ei tilannetta enää voida korjata pienillä asioilla ja esineillä.

Kuinka Vaihtaa Sisustusta Pienellä Budjetilla Osa 3

Kuinka Vaihtaa Sisustusta Pienellä Budjetilla Osa 3

Maalaus

Kun hankit laadukkaan huonekalumaalin ja muutaman palasen hiomapaperia, voit maalata lähes mitä tahansa pintaa. Joskus myös kevyt hiominen ja entisen lakkapinnan päälle maalaaminen voi olla jännittävä ratkaisu. Vanha lakkapinta maalin alla tekee maalausjäljestä epätasaisen, mutta mielenkiintoisen jos uskallat ottaa riskin. Usein kuitenkin vanhan lakkapinnan hiominen pois kannattaa, jotta maali tarttuu ja saadaan tasainen pinta. Huonekalumaalit ovat helppokäyttöisiä ja varmistathan, että otat vesiliukoisen version. Silloin pienen huonekalun maalaus-urakka voidaan suorittaa vaikkapa sisätiloissa jos on mahdollisuus tuulettamiseen. Lakkapinnan hiomisen jälkeen on hyvä pyyhkiä pölyt pois ja imuroida alue huolella missä hiominen on toteutettu. Joskus lakan poisto vaatii ensin karkeamman hiomisen ja sen jälkeen hienovaraisemman. Voit myös tarvittaessa pitää imuria pienellä teholla hiomisen aikana vieressäsi, jolloin se imee pahimmat pölyt suoraan pois ilman turhaa sotkua. Tämän jälkeen kaikki ympärillä oleva on peitettävä ja suojattava esimerkiksi sanomalehdellä. Käytä tähän vaiheeseen aikaa jos sinulla ei ole mahdollisuutta etsiä tilaa, jossa maalaus voidaan suorittaa. Sillä lattian värjäytyminen tai muiden pintojen pilaaminen ei varmastikaan ole tarkoituksena, mutta sitä sattuu yllättävän helposti! Muista myös, jos huonekalussa tai esineessä on sellaisia pintoja, mitä et halua maalata, suojaa ne hyvin vaikkapa maalarinteipillä. Maalaus ei ole helppoa ensikertalaiselle, joten luethan maalisi käyttöohjeet ja muutamia huonekalujen maalauksen neuvoja ensin.

Kun lähdet hakemaan huonekalumaalia tai huonekalumaaleja, käy ammattilaisliikkeessä mistä saat palvelevaa apua maalin valinnassa. Aina on hyvä ottaa maalattavasta kohteesta kuva ja näyttää sitä ammattilaiselle, joka osaa auttaa esikäsittelyn ja maalaamisen tarvikkeiden haussa. Kun lähdet maali ostoksille, ota mukaan kaikkein selkein ja paras väriesimerkkisi ja väripalettisi. Muista myös, että on olemassa mattapintaisia ja kiiltäväpintaisia maaleja ja mieti tarkkaan minkälaisen heijastuksen ja pinnan haluat. Maalaus on kuitenkin urakkana suhteellisen iso, joten esivalmisteluihin ja valikointiin sekä suunnitteluun käytetty aika on arvokasta, jottei maalausprojektia tarvitse toistaa uudelleen. Ota maalia aina hieman liikaa tarpeisiisi nähden, sillä samalla maalialla voit tarvittaessa maalailla muitakin pintoja ja esimerkiksi sisustustaulun kehykset tai jakkaran jalat on helppo silloin maalata täysin samalla sävyllä mitä olet käyttänyt isompaankin huonekaluun.

Loppusiivous

Kun suunnitelma on valmis, huonekalut aseteltu paikalleen ja lopputulos värimaailmalta miellyttävä, on sisustuksen tärkein osa vielä tekemättä. Siivous. Sohvan nukkakäsittely ja huolellinen imurointi, ikkunoiden pesu ja sen jälkeinen kiillottaminen, pienien yksityiskohtien, kuten huoneen nurkkien ja johtojen asettelu piiloon on ihan yhtä tärkeää kuin koko sisustaminenkin. Jos esimerkiksi valkoinen karvamatto on täynnä mustia nukkaisia karva palloja, ei lopputuloksestakaan voi tulla siistiä. Nukkainen sohvan alus näyttää pahalta vaikka muuten kuinka paljon tahansa olisi käytetty aikaa ja vaivaa lopputulokseen. Silittämättä jääneet verhot tekevät koko huoneesta suttuisen. Katossa tai seinässä oleva pienen pieni läikkä voi jo pelkästään vaikuttaa paljon. Toteutuksen jälkeen käytä siis paljon aikaa ja vaivaa siihen, että siistit ja siivoat tilan tahrattomasti ja näin saat uuden tilasi hehkumaan!