Kuinka Vaihtaa Sisustusta Pienellä Budjetilla Osa 2

      Kommentit pois päältä artikkelissa Kuinka Vaihtaa Sisustusta Pienellä Budjetilla Osa 2

Edellisessä osiossa käsiteltiin värimaailmaa. Väripalettiin päätymisen jälkeen on sisustettavan tilan kaikki esineet ja tavarat sekä huonekalut järjestelty neljään eri ryhmään. Ensimmäiseen ryhmään kuuluvat kaikki asiat ja esineet sekä kankaat ja huonekalut, mitkä sopivat väripalettiin täysin.

Kuinka Vaihtaa Sisustusta Pienellä Budjetilla Osa 2

Kuinka Vaihtaa Sisustusta Pienellä Budjetilla Osa 2

Tähän ryhmään voidaan myös lisätä musta ja valkoinen. Toiseen ryhmään kuuluvat ne asiat ja esineet, jotka on muokattavissa esimerkiksi maalaamalla tai värjäämällä väripalettiin sopivaksi. Kolmanteen ryhmään kuuluvat ne, jotka voidaan esimerkiksi kaappiin tai muuhun säilytysratkaisuun piilottamalla säilyttää sisustettavassa huoneessa tai tilassa. Ja neljänteen ne, mitä ei voida maalata, värjätä tai muokata sopivaksi ja joita ei voida piilottaa sisutukseen. Nämä esineet ja asiat on täydellisen sisustuksen takia otettava pois tilasta, jotta sisustus saadaan toimimaan. Jos tässä ryhmässä on kuitenkin esineitä tai asioita, joita ei voida ottaa sisustuksesta pois esimerkiksi jättimäinen tv-taso tai hyllykkö, jolle ei ole muuta paikkaa, on palattava takaisin väripalettiin ja etsittävä sellainen väripalettiratkaisu, johon kyseinen esine sopii.

Esineiden muokkaus väripaletin mukaiseksi

Monesti nykymaailmassa ei osata ottaa huomioon lähes rajattomia mahdollisuuksia vanhojen esineiden uudelleen muokkaamiseen kun tehdään sisustussuunnittelua. Lähes kaikki pinnat on maalattavissa ja lähes kaikki tekstiilit voidaan värjätä. Toki tässä pitää ottaa huomioon monia asioita mutta karkeasti sanottua vanhoista esineistä saadaan helposti käyttökelpoisia. Kankaiden värjäykseen löytyy sellaisia värisekoituksia, joita on turvallista jopa värjätä ihan normaalilla pesukoneella. Muista kuitenkin aina, että pesukone värjäyksissä piilee aina riski siihen, että pesukone värjää seuraavaa pyykkiä tai jopa pesukoneen omat pinnat saattavat värjäytyä vaikka värissä toisin luvattaisiin. Kankaita ja muita tekstiilejä voidaan värjätä myös luonnollisesti erilaisilla kasviväreillä ja myös kangasväreillä maalaamalla. Istuttavia tekstiilejä ei kannata värjätä, jotta ne eivät irrota väriänsä esimerkiksi upouusille valkoisille housuille ja pöytäliinojen ja muiden muihin esineisiin kosketuksissa olevia kankaita kannattaa kanssa varovaisesti värjätä, jottei väri tartu toiseen pintaan ja pilaa esimerkiksi valkoista pöytää värillä. Värjätyt kankaat ja tekstiilit pitää muistaa pestä erillisenä, sillä ne irrottavat usein kauan väriä ja voivat näin värjätä samassa pyykissä pestävät muut kankaat vahingossa. Tästä syystä varmin on vain värjätä sellaisia tekstiilejä, joita pestäisiin muutenkin erillisenä kuten esimerkiksi päiväpeite tai verhot ja sisustus tyynynpäälliset. Monista kaupoista löytyy perusvärit ja internetistä pystyy myös tilaamaan helposti mitä erilaisempia värejä. Lue tästä lisää kankaiden värjäyksestä. Kun heität moniväriset peitteesi, verhosi ja tyynynpäälliset värjäykseen, saat jo hyvinkin pienellä budjetilla todella ison eron aikaisempaan.

Värjäyksen lisäksi voit käydä paikallisilla kierrätyskeskuksilla ja kirpputoreilla tekemässä löytöjä kankaista, jotka sopivat värimaailmaan. Kankaista voi ommella tai askarrella vaikka mitä esimerkiksi liimaamalla kangas pikaliimalla kukkaruukun ympärille, saadaan kukkaruukkukin sopimaan sisustukseen. Ole vain tarkkana siitä, ettet sekoita väripalettisi värejä toisiksi, sillä mitä enemmän värit poikkeavat paletista, sitä enemmän sisustus menee sotkuiseksi. Pidä siis paletti mukanasi ja pysy siinä täysin. Pienikin väri ero voi pilata hyvän suunnitelman. Jos tarkoitus on hakea sohvan väreihin sopivia kankaita, ota valokuva sohvastasi ja vertaile sitä tarkkaan ensin ostettavaan kankaaseen tai asiaan, jotta vakuutut valinnastasi. Älä yli-shoppaile ja koita aina ostaa kaikki pienetkin ostoksesi niin, että niissä säilyy palautusoikeus, jotta jos väri ei ollutkaan täysin sitä mitä haettiin, voit vielä mahdollisuuksien mukaan palauttaa tavaran. Pyri ensin minimalistisesti tarkastaa, että kaikki kodin pinnat ja suuret huonekalut ja esineet sopivat toisiinsa, ennen kuin alat sisustaa pienillä yksityiskohdille. Yksityiskohtien tulee olla viimeinen asian sisustuksessa, ei ensimmäinen.