Kuinka Vaihtaa Sisustusta Pienellä Budjetilla Osa 1

      Kommentit pois päältä artikkelissa Kuinka Vaihtaa Sisustusta Pienellä Budjetilla Osa 1

Sisustuslehtien upeat kuvat hammaslääkärin vastaanotto huoneessa saavat mielesi vaeltelemaan ajatuksiin. Voi kuinka saisikin oman asunnon sisustettua noin.
Upeat väriyhdistelmät ja huonekalut, joissa on batiikkiset maalatut pinnat. Kauniit design kattovalaisimet ja tuhansien eurojen arvoiset taulut. Näistä on hyvä haaveilla, mutta pian palaat takaisin haavemaailmastasi ja mietit vieläkin, että milläköhän tämän hammaslääkärikäynninkään maksaisit kun tili näyttää nollaa. Sisustamisen voi myös hoitaa toisin. Kaiken ei tarvitse maksaa maltaita vaan pienellä omalla vaivalla ja ajalla voi saada hyvinkin erilaisen sisustuksen aikaiseksi ilman, että yhtäkään uutta huonekalua tai kallista hankintaa tarvitse hankkia. Tässä artikkelissa muutama esimerkki siitä, miten voit vaihtaa sisustustasi pienellä budjetilla.

Kuinka Vaihtaa Sisustusta Pienellä Budjetilla Osa 1

Kuinka Vaihtaa Sisustusta Pienellä Budjetilla Osa 1

Värimaailma

Yksi tärkeimmistä sisustuksen saloista on se, että koko asunnon värimaailma sopii yhteen. Jos pastellisävyisiä huonekaluja yritetään yhdistää liian moneen kirkkaaseen väriin voi helposti lopputulos olla sekamelska. Myös pintojen ulkomuoto vaikuttaa suuresti. Keittiön kiiltokaappeihin ei vain kovinkaan luontevasti sovi pehmeä puinen pöytä tai vaikkapa maalaisromanttinen tyyli. Ensimmäinen vaihe sisustuksessa on värimaailman valinta. Minkälaisen värimaailman omaat nyt? Kun lompakko huutaa tyhjyyttään, ei ole varaa uusille hankinnoille joten on löydettävä omasta asunnosta se värimaailma, johon jo entuudestaan tutut isommat huonekalusi menevät, joita ei voi maalata. Olohuoneessa hyvä esimerkki tästä on sohva. Sohvankin muuntaminen ei ole kallista silloin, kun hankit sohvallesi uudet päällystykset. Monet vuodevaateliikkeet ja sohvaliikkeet myyvät sohvapeitteitä, joista voit valita värisi. Nämä peitteet usein maksaa vain muutamia kymppejä. Jos vieläkin alemmas halutaan mennä budjetissa, on kirpputorit ja kangasliikkeet täynnä erilaisia isompiakin peitteitä ja jos ompelutaitoja löytyy, voit toki myös itse tehdä istuvat uudet päälliset sohvaasi. Mutta jos sohva näyttää jo hyvältä sellaisenaan, kannattaa värimaailmaa lähteä miettimään sen mukaisesti. Toinen suuri asia on se, että minkälainen on asuntosi lattia ja seinät. Tämän jälkeen onkin helppo löytää erilaisia väripaletteja internetistä, joiden mukaan voit jatkaa värisuunnittelua. Etsi väripaletti, joka miellyttää silmääsi ja joka sisältää lattian, seinien ja esimerkiksi sohvan värit. Tai jos olet päättänyt hankkia peitteen sohvalle, mieti esimerkiksi mattojesi värimaailmaa. Kun olet löytänyt kolme perusväriä, on siitä hyvä lähteä liikkeelle. Maksimissaan väripaletissa saisi olla mustan ja valkoisen lisäksi viisi eri väriä.

Kun värimaailma alkaa olemaan selkeytymässä mieleen, on hyvä pitää omasta suunnitelmastaan kiinni. Ota kuva väripaletista ja älä sovella. Voit vaikka tulostaa väripaletin kaikki värit tai ottaa niistä koko kännykän kokoinen kuva jokaisesta väristä itsessään, jotta aina kun tarvitset väripalettia tarkistaaksesi onko väri juuri se mitä haetaan, on se helpompi tehdä. Nyt kun väripaletti on kädessäsi, on aika rankata omasta asunnostasi löytyvät tavarat. Hyvin yksinkertaisesti voit rankata tavarasi ja kankaat, verhot, tyynynpäälliset ja kaiken muun väripaletin mukaan. Jaottele kaikki kotisi tavara tai sisustettavan huoneen tavara kahteen ryhmään. Sellaiseen, joka sopii väripalettiin ja sellaisiin, jotka eivät sovi. Sen jälkeen tuo kaikki tavara, joka ei sovi väripalettiin, jaottele se vielä kahteen eri ryhmään: Sellaisiin, jotka on mahdollista maalata tai värjätä väripaletin mukaiseksi ja sellaisiin, joita ei pysty maalaamaan eikä muokkaamaan mitenkään väripaletin mukaiseksi. Tämän jälkeen voit katsoa, mitä tästä viimeisestä luokasta eli niistä tavaroista ja asioista, joita ei pysty muokkaamaan väripaletin mukaiseksi voit piilottaa tai pitää poissa esiltä eli esimerkiksi värikäs kaukosäädin useinkaan ei sovi sisustukseen ja voit miettiä voisitko säilyttää kaukosäädintä esimerkiksi pienessä korissa olohuoneen sohvan vieressä, joka taas sopii sisutusideaasi. Luulisin, että jäljelle ei jää montaa asiaa ja esinettä, joille ei tämän järjestelyn avulla löydy paikkaa.