Klassiset huonekalut

      Kommentit pois päältä artikkelissa Klassiset huonekalut

Klassisilla huonekaluilla tarkoitetaan yleisesti kaikkia vanhoja huonekaluja, jotka ovat alle sata vuotta vanhoja. Ne eivät ole samoja kuin antiikkiset huonekalut, jotka voivat olla paljonkin yli sata vuotta vanhoja. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että antiikkinen huonekalu voi olla myös klassinen, mutta klassinen huonekalu ei voi koskaan olla antiikkinen. Myös rahalliselta arvoltaan nämä kaksi poikkeavat huomattavasti toisistaan.

Klassiset huonekalut
Klassiset huonekalut

Klassista huonekalua määrittelee siis pääasiassa sen ikä ja aikakausi mitä se edustaa. Jotkut klassiset huonekalut voidaan määritellä myös retroksi. Retro huonekaluja ovat erityisesti hieman uudemman suunnan klassiset huonekalut 1950-luvulta 1970-luvun loppuun. Yleisesti ottaen 80-luvulla ja sen jälkeen valmistetut huonekalut luokitellaan vain vanhoiksi huonekaluiksi ja eivät näin, ainakaan vielä, edusta sen kummempaa tyylisuuntaa.

Mutta pelkkä ikä ei kuitenkaan tee huonekalusta klassista. Jotta sen todellinen määritelmä klassisuudesta syntyy, täytyy sen edustaa hyvin jonkun tietyn ajan tyyliä. Siitä on löydyttävä selkeä muoto ja tyylisuunta edustamaansa aikakauteen. Se ei tarkoita sitä, että sen olisi oltava jokin tietty design malli tai kuuluisan suunnittelijan tekemä. Tärkeintä on, että siinä selkeästi näkyy oman aikansa klassinen tyyli.

Klassisilla huonekaluilla sisustaminen

Klassiset huonekalut tulevat sitä harvinaisemmiksi mitä enemmän aikaa kuluu. Niitä ei enää valmisteta, joten niiden kappalemäärä maailmassa pienenee koko ajan. Sitä varten ne voivatkin luoda kotiin hyvin persoonallisen tunnelman, sillä ne edustavat vanhaa katoavaa tyylisuuntaa ja voit olla varma, että toisen samanlaisen olemassaolo on melko harvinaista.

Klassisilla huonekaluilla sisustaessa kannattaa miettiä haluaako sekoittaa monia eri tyylejä keskenään vai keskittyä vain jonkun tietyn aikakauden huonekaluihin. Kokonaisen huoneiston kalustaminen pelkästään tietyn aikakauden klassisilla huonekaluilla voi olla haastavaa, sillä aina ne eivät ole niin helposti saatavissa. Mutta eri aikakausien tyylien yhdistäminen on täysin mahdollista ja luo mukavan kokonaisuuden, kun huonekalut valitsee huolella niin, että ne istuvat toistensa väreihin ja malleihin.

Ehkä sinua arveluttaa klassisten huonekalujen hinnat? Niistä ei kannata murehtia liikaa. Kun huonekalujen etsimiseen käyttää hieman aikaa ja tutustuu eri vaihtoehtoihin, voi joukosta löytyä todella edullisia huonekaluja. Usein klassiset huonekalut ovat hieman edullisempia jopa kuin täysin uudet. Ja mikä parasta, aikanaan käytetyt materiaalit olivat paljon kestävämpiä kuin nykyajan tehtaissa valmistetut huonekalut. Joten voit saada kotiisi paljon kestävämmän ja parempilaatuisen tuotteen kuin modernit huonekalut.

Nykyään puhutaan aina kierrätyksestä ja materiaalien uusiokäytöstä. Klassisia huonekaluja ostaessasi, voit olla varma siitä, että teet palveluksen myös maapallolle. Se on kierrättämistä parhaimmillaan, sillä uusi tuote jää ostamatta ja kotisi täyttyy vanhalla tavaralla. Samalla voit olla varma, että kaikki mahdolliset kemikaalit, kuten liimat, mitä huonekalujen valmistuksessa on käytetty ovat jo aikoja sitten haihtuneet pois.

Klassisten huonekalujen entisöinti on myös hyvä idea. Joskus voit löytää todella hienon huonekalun, minkä haluat kotiisi, mutta ehkä se on jo nähnyt parhaat päivänsä. Tällöin kannattaa harkita olisiko se mahdollista entisöidä. Nykyään tarjolla on paljon kierrätysmateriaaleja ja luontoystävällisiä maaleja, joilla entisöinti onnistuu mukavasti ja huonekalun hyvä henki säilyy ennallaan.

Klassisten huonekalujen metsästäminen voi olla aika jännittävääkin puuhaa, sillä koskaan ei tiedä mitä vastaan tulee. Parhaimmat klassikot löytyvät omilta sukulaisilta, yleensä vanhemmalta polvelta, joka haluaa eroon vanhoista huonekaluista, ja niillä voi olla sinulle itsellesikin tunnearvoa. Isommilta kirpputoreilta löytyy yleensä huonekalu osasto, mistä voi tehdä todellisia löytyjä. Netistä ostettaessa kannattaa selvittää kaikki mahdollinen tieto etukäteen huolella ja nähdä tuote, mikäli mahdollista, jotta se varmasti vastaa haluttua huonekalua.