Käsintehtyjä asioita kotia koristamaan

      Kommentit pois päältä artikkelissa Käsintehtyjä asioita kotia koristamaan

Kodin koristeleminen käsitöillä ei välttämättä vaadi sen suurempia käsityötaitoja. Usein materiaalit löytyy kotoa tai pienillä hankinnoilla lähimmältä kirpputorilta. Kierrätys on yleistynyt joten vähällä rahalla saa esimerkiksi huonekaluja, joita voi sitten muuttaa ja kunnostaa mieleisekseen. Olemassaolevia huonekaluja voi entisöidä ja koristaa omanlaiseksi jo ihan pelkällä maalilla.

Käsintehtyjä asioita kotia koristamaan

Käsintehtyjä asioita kotia koristamaan

Omilla ja muiden tekemillä käsitöillä kodista saa tehtyä erilaisen ja persoonallisen. Jokainen koti kertoo jotain tekijästään. Käsitöissä on sallittua ”antaa oman käden jäljen näkyä”, joten täydellistä tulosta ei kannata odottaa. Kannattaa aloittaa pienestä ja kun tekniikan oppii, sitä voi soveltaa suurempiinkin kohteisiin. Mikäli olet kiinnostunut neulomisesta tai virkkaamisesta on monia lehtiä joista löytyy helposti ohjeita myös aloittelijalle. Kudo vaikka matto lattialle tai ryijy seinälle. Ryijystä saa myös tunnelmanluojan, kun sinne esimerkiksi piilottaa valot sisälle. Tärkeää on ettei lamput ole lämpiävää mallia kuten esimerkiksi led-valot. Maalaamalla ja painamalla erilaisia kuvioita ja pintoja apuna käyttäen voi taiteet asettaa seinille. Ne myös kannattaa kehystää. Mikäli olet kiinnostunut mosaiikista kannattaa ottaa esiin vanhat laatat. Laatat hajotetaan ja palasilla päällystetään vaikka vanha pöytä tai lipasto. Käsitöissä onkin parasta se, että se rentouttaa ja siinä aidosti saa toteuttaa itseään, niin että jälki on täysin uniikkia. Käsintehtyjen koristeiden ei tarvitse olla mitenkään suuria tai tulla jäädäkseen vuosiksi. Käsitöillä voi koristella kodin vuodenaikojen tai juhlien mukaan.Esimerkiksi jouluksi voi tehdä jouluisen ovikranssin ja pääsiäisenä tehdä ovikranssista kevät-version. Tähänkin löytyy helposti materiaalit vaikkapa luonnosta eli ei tarvitse erikseen mennä ostamaan mitään. Kävele metsässä ja katso mitä ympäriltäsi löytyy. Luonnosta löytyy yllinkyllin erilaisia oksia ja risuja, joita voi hyödyntää askarrellessa. Näin askartelusta tulee myös ekologista. Pieniä lasipurkkeja voi käyttää tunnelman luojina. Niitä voi maalata ja koristella. Saat kauniin koristeasetelman kun käytät matkamuistoina tuotuja simpukoita tai rannalta keräämiä kiviä. Kokeile myös asettaa ne lautaselle tai muulle alustalle ja keskelle itsekoristeltu lasipurkki jossa tuiku. Onpas kaunis koristeasetelma!

Mikäli kaipaa jotain suurempaa muutosta, niin kotia voi sisustaa ja uudistaa esimerkiksi maalaamalla. Seinistä ja väreistä saa erikoisen, kun käyttää telapintoja sekaisin. Purkaamalla vanhaa kaappia saa uutta ja arvokasta puumateriaalia, jota voi hyödyntää eri tavoin. Sängyn päädyn voi vaikka tehdä vanhasta ovesta. Samasta ovesta saa myös persoonallisen ruokapöydän. Ideoita on niin monta, kuin toteuttajiakin. Sisustuslehdistä ja internetistä saa hyviä ideoita käsityöhön sekä materiaalivalintoihin. Ei muuta kuin vain toteutus valloilleen! Pöydällä lojuvia tavaroita voi piilottaa itsetekemiin pikkukoreihin tai purnukoihin sekä laatikoihin pois silmistä. Kenkälaatikosta saa myös koristeellisen, kun laatikon pinnan päällystää. Muovi on erittäin hyvä materiaali, sillä se kestää eikä homehdu. Sitä on myös helppoa työstää, koska se ei mene helposti rikki käsittelyssä, kuten moni muu materiaali. Vanhoista pitsiliinoista voi koristella lamppuja ja varjostimia. Käsityötä on myös helppoa lahjoittaa ystäville ja perheenjäsenille, mikäli kaikki ei enää mahdukaan omaan kotiin.

Käsitöitä puutarhassa

Puutarhaan saa uutta ilmettä esimerkiksi rakentamalla kasvihuoneen vanhoista ikkunanpokista. Saat persoonallisen puutarhan kun teet savimassasta kukkaruukkuja ja maalaat ne kaikki erivärisiksi. Vanha hiekkalaatikon kehikko toimii hienosti myös kukkapenkin jakajana. Pihaa voi myös koristaa erikoisilla purkeilla tai vaikka laittaa kasveja ja kukkaistutuksia vanhoihin kumisaappaisiin. Kukkatikut kertovat mitä missäkin ruukussa kasvaa ja ne voi tehdä esimerkiksi jäätelötikuista tai pyykkipojasta jolloin ne saa helposti ruukkuun kiinni. Vain mielikuvitus on rajana.

Käsintehdyt koristevalaisimet pihalle ja puutarhaan tuo tunnelmaa myös muille alueella asuville ja naapureille. Samoin pihalle rakennettu käytävä itsetehdyistä sementtilaatoista herättää taatusti vieraiden huomion.